אוכל,  מתכונים

סלט קינואה בצנצנת

אם אתם כמוני, אז אתם בטח מרגישים את התחושה הזאת לאחר ארוחת הצהריים, כשאתם מרגישים פתאום את העייפות משתלטת עליכם ואז קשה לכם לחזור לעבודה, או להמשיך את שאר המטלות שלכם. לרוב זה קורה בגלל שאנחנו אוכלים בצהריים ארוחות גדולות יותר וכבדות יותר ולפעמים גם עם יותר פחמימות, מה שגורם לנו להיות יותר עייפים. אם אתם מגישים שאתם מזדהים, אז הפוסט הזה בשבילכם.

אני לא אומרת לשנות לגמרי את הרגלי האכילה, אבל לפעמים זה נחמד לאכול ארוחות קלות יותר בצהריים, כאלה שלא יקשו עלינו לחזור להמשך היום שלנו בקלות.

הפעם אני רוצה להראות לכם דרך מהירה ויעילה לארוחת צהריים קצת שונה שיש לה כל מיני יתרונות – סלט קינואה בצנצנת.
למי זה מתאים?
המתכון הזה מתאים למי שרוצה קצת לשנות את ארוחת הצהריים הרגילה שלו, לשלב יותר ירקות בארוחת הצהריים וגם לחסוך בזמן.
אני יודעת שהכנה מראש של ארוחות (Meal prep) זה עולם ומלואו, אך כאן מדובר במשהו פשוט יותר, אך עדיין עם הכנה מראש שתחסוך לכם זמן.

אז מה תצטרכו בשביל להכין את הסלט היפה הזה?

♥ כוס קינואה
♥ 2 כוסות מים
♥ 5-6 גבעולי קייל
♥ 2 כוס עלי תרד
♥ גמבה אדומות
♥ קופסת שימורים של חומוס
♥ פטרוזיליה
♥ מלח ופלפל

הכמות הזו אמורה להספיק ל-3-4 צנצנות מייסון בגודל קטן עד בינוני.

נתחיל בהכנה של הקינואה: נשטוף כוס קינואה היטב בעזרת מסננת עד שהמים ייצאו צלולים. בסיר קטן נשים מעט שמן ונטגן את הקינואה למשך 2 דקות על אש גבוהה. נוסיף מלח ופלפל לפי הטעם ונערבב. נוסיף 2 כוסות מים ונביא לרתיחה. ברגע שהמים רותחים, תחכו למשך דקה, תנמיכו את האש, תערבבו ותסגרו את הסיר. ניתן לקינואה להתבשל במשך 15-20 דקות. מדי פעם תערבבו עד שהקינואה תהיה במידת העשייה שאתם אוהבים.
זה הזמן לציין שאתם יכולים להשתמש בכל סוג קינואה שאתם רוצים, הפעם השתמשתי בקינואה רגילה.

בזמן שהקינואה מתבשלת, תשטפו היטב את עלי הקייל ללא הגבעולים ותקפיצו אותם במחבת עם טיפה שמן על אש גבוהה.

את גרגירי החומוס נסנן מהמים שבקפוסת השימורים. כמובן שאתם יכולים להשתמש בגרגירי חומוס טריים ולהשרות אותם לפני.

את עלי הפטרוזיליה נשטוף ונקצץ מעט.

תקצצו את הגמבה לקוביות קטנות.

כאשר הקינואה מוכנה אפשר להתחיל בהרכבת הסלט 🙂

אני בחרתי להשתמש בצנצנת מייסון, מכיוון שזו אחלה דרך להכין מראש את הארוחה ולקחת אותה איתי לעבודה, במקום למזוג מקופסה גדולה אל קופסה קטנה.

 

 

בתחתית הצנצנת נניח את הפטרוזיליה, עליה נשים כמות יפה של קינואה. מעל הקינואה את גרגירי החומוס, התרד, גמבה ובשכבה העליונה נניח את הקייל, כך כשתהפכו את הצנצנת אל הצלחת, הבסיס של הסלט יהיה הפטרוזיליה והקינואה ולמעלה יהיה הקייל.

לרוטב אתם יכולים להכין טחינה או להשתמש בכל רוטב אחר שאתם אוהבים.

אני מקווה שאהבתם את הפוסט, תשתפו אותי אם הכנתם ואם יש לכם רעיונות לשדרוג המנה, אשמח שתכתבו לי 🙂

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *